Boktipset

BOKTIPS

 

Här hittar du böcker som du bör läsa, samt de du lika gärna kan låta stå kvar i hyllan. Mitt sängbord är ständigt fyllt med läsvärd litteratur av alla det slag. Kortare recentioner och omdömen samt lästips med fokus på ekonomi, träning, kost och företagande.

 

 

LÄSER JUST NU

Gerillaföretagaren - Stefan Ekberg.

Jag fortsätter mitt Ekberg-marathon genom att läsa en av hans tidigare böcker. Gerillamarknadsföring är något som intresserar mig mycket och denna bok ska bli intressant även om det har några år på nacken. Gissningsvis utförs den mesta och bästa gerilamarknadsföringen nu för tiden på internet och där kanske man bör hålla sig till färskare litteratur.

 

Senast lästa böcker

 

Google hjärta dig - Stefan Ekbergs senaste alster avslöjar hemligheterna bakom Googles Hummingbird. Intressant läsning för den som arbetar med hemsidor och vill ha mer trafik till sin webbplats. Ekberg skriver snabblästa böcker som innehåller en hel del intressanta tips för den som är egenföretagare eller bara vill bli lite bättre på sitt jobb. Jag gillar hans konkreta och tydliga stil att skriva. Boken håller god klass och ger många uppslag även om det inte bjuds på några sensationella nyheter för den som är lite insatt på området. För den intresserade så rekommenderas ändå boken då den ger en del påminnelser och aha-upplevelser. Boken avslutas med en 201 punkter lång inofficiell topplista över vad som gör att din hemsida hamnar som nummer ett på Google. Köp den direkt på www.redaktionen.se, där finner du även mängder av annan läsvärd litteratur.

 

365 sätt att slösa med dina skattepengar - har än så länge bara snabbt ögnat igenom denna samling av mer eller mindre idiotiska politiska belut. Kul att någon sammanställt alla galenskaper men deprimerande att vissa beslutsfattare verkar sakna förmågan att fatta bra beslut.

 

Extreme Training - Efter att ha sett Dragomir "Gago" Mrsic i talkshowen Robins blev jag sugen på att läsa mer om denna mans resa samt hans träningsfilosofi. Har redan fått en ny favoritövning i "Iron shirt"

 

444 tips för sig som säljer tjänster - Stefan Ekberg

Då jag är egenföretagare så kändes boken passande. Svalde den faktiskt på en och samma dag. En hel del intressanta tips så jur man kan öka lönsamheten, lite väl många listor i punktform dock.

 

Svensk Maffia - jag vet att jag borde ha läst denna bok för typ tio år sedan men bättre sent än aldrig. Har du inte läst den så rekommenderar jag den varmt. Blir visserligen lite tjatigt med alla gäng hit och dit men intressant och fascinerande läsning. Ska ge mig på uppföljaren så snart som möjligt.

Klassikerna du inte vill missa

 

Pinoccioeffekten - 130 sanningar om hur du funkar.

Författare: Henrik Diamant och Mikael Zethelius

Denna bok är en av mina absoluta favoriter. Gillar du att läsa korta och roande berättelser om psykologiska experiment och intressant och annorlunda forskning så är Pinoccioeffekten en bok du bara måste läsa.

 

4-timmars kroppen - en extremguide till snabb fettförbränning, ökad styrka, maximal prestationsförmåga och bättre sexliv

Författare: Timothy Feriss

Lär dig hur man bygger muskler eller styrka i rekordfart, får grym kondition snabbt eller går ner i vikt utan någon direkt ansträngning. I boken ges även tips på hur såväl sömnen som sexlivet blir fulländat. Det kapitel som gjorde störst intryck på mig var dock det som handlade om hur man lär sig simma frisim på en dryg vecka! Frisimstekniken Total Immersion var det som fick mig att verkligen lära mig simma frisim. Se klippet nedan.

 

Born to Run - Jakten på löpningens själ

Författare: Christopher McDougall

Born to run är boken som fick mig att gå från joggare till löpare. Jag minns att jag läste den pärm till pärm på två dagar. Perfekt läsning för den som saknar motivationen som krävs för att börja springa. Denna bok skapade i stort sett på egen hand hypen kring barfotalöpningen och den minimalistiska löpningen. Born to run har garanterat även lett till att många fler fått upp intresset för ultralöpning och ultra trail. Det är verkligen fascinerande att få en inblick i de löpande Tarahumaraindianernas liv. Personligen sprang kag direkt till skoaffären och köpte mig ett par Vibram Fivefingers när jag läst klart boken.

Jag vill ju bara se bra ut naken

Författare: Jonas Colting

Triatleten och föreläsaren Jonas Colting är en frispråkig och intressant person som jag länge följt med intresse via hans kolumn i Runner´s World. I denna bok får läsaren en lektion i stenålderskost och lågintensiv träning. Boken är humoristisk och snabbläst och innehåller många intressanta tankar och korta roande anekdoter. Låt dig inte luras av bokens titel.

 

Ultramarathon man

Författare: Dean Karnazes

Den mångafaldige segraren av "världens hetaste lopp" Badwater Ultramarathon är en extrem och mycket intressant person. Hans metod för att hinna springa enorma distanser varje vecka i kombination med ett heltidsjobb och livet som familjefar är att springa när alla andra sover. Jag blev så inspirerad av denna bok att jag ibland numera ställer klockan på 03:00 för att likt Karnazes ersätta sömnen med långdistanslöpning. Denna bok innehåller även en del genomsköna citat som garanterat roar den inbitne löparen.

 

Den hemlige kocken

Lore of Running

 

Copyright © All Rights Reserved By: Anders Österberg, info@liteommycket.se